De zwarte kraai is een vogel uit de familie van de kraaien die naast de zwarte kraai o.a. de raaf, kauw, ekster en vlaamse gaai bevat. Zoals de naam al aangeeft, is de zwarte kraai helemaal zwart. Ze broeden in West- en Centraal-Europa. In Oost-Azië komt een verwante vorm voor. Tussen beide gebieden leeft de bonte kraai, die zich met beide andere vormen kan voortplanten. Dus mogelijk is er sprake van één soort ipv verschillende.

Kraaien zijn intelligente dieren die onder meer insecten, wormen, fruit, kuikens en knaagdieren eten. Ze zijn ook aaseters en eten bijvoorbeeld dieren die zijn doodgereden op de weg.

Integenstelling tot roeken en kauwen maken ze geen nest in een kolonie. Beide ouders beginnen in maart een nest te bouwen en het vrouwtje broedt de eieren uit. De 4 tot 7 eieren komen na ongeveer 18 dagen uit. Na 28 tot 35 dagen vliegen de jongen uit.

Overig

Duivenverjager kraai
Duivenverjager kraai
Bestrijd overlast van duiven.
Koop bij bol.com voor € 8,95
Vogelverschrikker met geluid
Vogelverschrikker met geluid
Schrik vogels af met deze nepkraai.
Koop bij bol.com voor € 10,80

Opmerkingen

Super deals

Duivenverjager kraai
Duivenverjager kraai
Bestrijd overlast van duiven.
Koop bij bol.com voor € 8,95
Vogelverschrikker met geluid
Vogelverschrikker met geluid
Schrik vogels af met deze nepkraai.
Koop bij bol.com voor € 10,80